Till vårt huvudkontor i Kungsträdgården söker vi en

Erfaren Program-/Projektledare till Projektkontoret

 
 

Om oss
Systembolaget finns till för att alkoholproblemen i Sverige ska vara så små som möjligt. Om starköl, vin och sprit såldes i vanliga affärer skulle alkoholkonsumtionen vara nästan 30 procent högre, beräknar forskarna. Men Systembolaget kommer bara finnas kvar så länge folk vill. Så vår utmaning är att göra allt vi kan för att kunderna ska bli nöjdare och nöjdare – utan att öka försäljningen. Det är ingen lätt utmaning, men både rolig och meningsfull. Och i vilken annan verksamhet kan man rädda liv och samtidigt bli expert på mat och dryck?

Projektkontoret är en central del av Systembolagets förmåga att genomföra projekt. Projektkontoret består främst av projektledare och verksamhetsarkitekter som jobbar tvärfunktionellt och tillsammans med hela Systembolaget i de mest prioriterade och kritiska initiativen. Innovation, digitalisering och processautomation står i fokus för Systembolagets satsningar de kommande åren då syftet är att möta kundernas förväntan på framtidens service. Flertalet verksamhetsprojekt/-program kommer att initieras för att genomföra denna förflyttning som har starka inslag av digitalisering, automatisering och supply chain. Verksamhetsutvecklingen kommer även bli mer informationsintensiv där visualisering av data för effektivt beslutsfattande får större betydelse.

Rollen
I rollen är det ditt ansvar att:
• planera, organisera och leda större företagsövergripande projekt i syfte att nå de mål som satts upp för projektet,
• se till att projektet levererar på rätt tid till rätt kostnad och med rätt kvalitet,
• organisera och bemanna projektet i samråd med beställaren,
• alltid fokusera på att leverera värde för Systembolaget t ex genom att prova nya tillvägagångssätt under genomförandet.

Om dig
För att vara framgångsrik i rollen bör du ha förmåga och erfarenhet av att driva utveckling inom områden som digitalisering, innovation och processautomation i nära samarbete med verksamheten.
Du bör även ha:
• dokumenterad flerårig erfarenhet av att vara projektledare/programledare i olika branscher,
• erfarenhet av olika projektmodeller och tillämpningar,
• erfarenhet av budgetarbete och personalledning i stora projekt,
• bred erfarenhet av att leda, kommunicera och förankra förändring.

Vi förväntar oss att du har akademisk examen eller motsvarande utbildning samt behärskar svenska och engelska, både i tal och skrift. Vi ser en fördel om du har erfarenhet från retail.
Som person har du ett pragmatiskt förhållningssätt och förmåga att skapa goda relationer. Du är ödmjuk och har samtidigt förmåga att kommunicera konstruktivt och tydligt samt leder och motiverar till förändring.

Du tycker om att skapa goda relationer och har ett öppet förhållningssätt till alla du möter. Du vet att du i din roll är hela Systembolagets ansikte utåt.

Om din utveckling hos oss
Systembolaget är i ständig utveckling, och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. Till att börja med får alla nyanställda ett gediget introduktionsprogram. Sedan erbjuder vi flera olika möjligheter för att du ska lära dig mer och mer. Varje medarbetare har en egen kompetensutvecklingsplan, och utvecklingssamtal genomförs årligen.

Kontakt
I denna rekrytering samarbetar Systembolaget med Experis IT. Frågor besvaras av rekryteringskonsult Anki Snis, 08-508 954 53, anki.snis@se.experis.com.

Ansökan
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Registrera gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 15 augusti. Urvalet sker löpande och intervjuer kan påbörjas innan ansökningstidens slut. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail eller brev.

Välkommen med din ansökan!

Ansök här

 

 

 
 
Systembolagets uppdrag baserar sig på omsorgen om folkhälsan. Visionen är att skapa ett samhälle där alkoholdrycker njuts med omsorg om hälsan så att ingen tar skada. Systembolaget bidrar med kunskap, både när det gäller mat och dryck och alkoholens påverkan på hälsan. På så vis vill vi inspirera till medvetna dryckesval och ett hälsosammare förhållningssätt till alkohol. För mer information se systembolaget.se.
 
Information om tjänsten
Kontaktpersoner
Anki Snis
tfn 08-508 954 53

Sista ansökningsdag
2017-08-15
 
Arbetsplats
Stockholm
 
Anställningsgrad
Heltid
 
Anställningsform
Tillsvidareanställning
 
Dela den här karriärmöjligheten!